Bel (0181) 69 78 82  |  mail info@spanjersbergh.nl  |  website Opbaargelegenheid De Seizoenen

Na de uitvaart

Na afloop van de uitvaart breekt een periode van rouw aan. Tegelijkertijd moeten verschillende praktische zaken worden geregeld. Ook dan kunt u, als u er behoefte aan heeft, rekenen op onze begeleiding. Veel zaken kunt u uitgebreid nalezen in de Gids ‘ZORGEN ERNA’ die nabestaanden na overlijden van ons ontvangen.

Urnen en monumenten

Na de begrafenis kunnen wij u helpen bij de keuze voor een gedenksteen, monument of urn. Wilt u een aantal mogelijkheden zelf bekijken, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de Rivierlaan 2a in opbaargelegenheid De Seizoenen te Spijkenisse.

In ons kantoor vindt u een grote bijzondere collectie urnen, waaronder glazen urnen, houten urnen en andere sierurnen. Maar kunt u ook een unieke gedenksteen, monument of urn laten vervaardigen. Dat kan desgewenst helemaal naar eigen inzicht, in alle mogelijke materialen en uitvoeringen.

Bovendien kunnen wij u helpen contact te leggen met beeldend kunstenaars, die bijvoorbeeld unieke urnen of monumenten kunnen vervaardigen.

Klik hier om meer voorbeelden van urnen, grafstenen en gedenkmonumenten te bekijken. Op de site van Wagemaker Natuursteen en Graniet www.corwagemaker.nl en Kampers natuursteen www.kampersnatuursteen.nl vindt u veel voorbeelden van monumenten en gedenkstenen. Voor voorbeelden van urnen kunt u terecht op de site van CeKaBe Keramiek: www.urn.nl

Soorten graven

Wilt u de overledene begraven, dan heeft u de keuze uit algemene- en eigen graven. Deze graven kunt u meestal voor een bepaalde termijn huren. In een algemeen graf worden twee, drie of vier overledenen bijgezet, waarbij de gemeente bepaalt wie in het graf worden begraven. Algemene graven worden vaak na een vastgestelde periode geruimd, bijvoorbeeld na tien of twintig jaar.

Bij eigen graven, die u ook voor een vastgestelde termijn kunt huren, bepaalt u zelf wie er in worden bijgezet. Over het algemeen kan de huurtermijn van deze graven worden verlengd.

De kosten van een graf bestaan uit het openen en sluiten en de huurperiode. Vaak komt daar een bedrag bij voor onderhoud. Op bijna iedere begraafplaats gelden andere regels en tarieven.

Het is raadzaam u daarover uitvoerig te laten informeren alvorens u tot de huur van een graf overgaat. Wilt u meer informatie over de begraafplaatsen in de omgeving en de graven waaruit u kunt kiezen, dan kunt u contact met het team van uitvaartverzorging Spanjersbergh opnemen.

Asbestemming

Na crematie kunt u de as een laatste bestemming geven. Soms wordt de as verstrooid op een verstrooiveld bij het crematorium, of boven zee. Maar de as kan in principe worden verstrooid op een plek van uw keuze, mits u toestemming heeft van de eigenaar van de grond. Ook kunt u ervoor kiezen de as bij te zetten. Dat kan bijvoorbeeld in een urn in de urnenmuur van het crematorium of in een speciaal urnengraf op de begraafplaats van uw keuze.

Sommige nabestaanden willen graag iets van de as bewaren. Dat kan thuis in een urn, maar er zijn tegenwoordig heel veel manieren om iets van de as van een overledene in een aandenken te verwerken. In een verzegeld medaillon, een glasobject, kunstvoorwerp of zelfs een diamant. Na crematie wordt de as volgens wettelijk voorschrift één maand bewaard in het crematorium. In opbaargelegenheid De Seizoenen kunnen wij u uitvoerig laten zien wat de mogelijkheden zijn.

U kunt ons 24 uur per dag bellen op (0181) 69 78 82

© Copyright 2018 Uitvaartverzorging Spanjersbergh

Ontwerp & realisatie: CreatieCentrale | teksten: Move On Communicatie