Het moeilijkste van liefhebben is loslaten

"Afscheid nemen en loslaten kwamen door de jaren heen op mijn pad. Door een bijzondere, persoonlijke ervaring groeide mijn interesse voor het vak en startte ik met de opleiding tot uitvaartverzorgster. Na het succesvol afronden van deze opleiding, ben ik begonnen als uitvaartbegeleider.

Het is voor mij belangrijk om het afscheid samen met de nabestaanden zo waardig en persoonlijk mogelijk te verzorgen. Hierdoor kunnen zij terugkijken op een onvergetelijk afscheid, wat hen verder helpt in het rouwproces.

De voldoening die je in dit werk krijgt via de dankbaarheid en waardering van nabestaanden is hartverwarmend. Daar doe ik het voor. 

Betrokken zijn, oog voor details hebben en persoonlijke en oprechte aandacht geven, dat is de visie van Spanjersbergh die wij als team nastreven. En ik deel die visie volkomen. Het is fijn om op deze manier te werken en dat ik een vertrouwenspersoon mag zijn voor de nabestaanden. Zij mogen en kunnen altijd op ons terugvallen als ze vragen hebben.
Als er afscheid wordt genomen, is dit op z’n minst een bijzondere periode te noemen. Er is verdriet, liefde en ik merk dat meestal het leven wordt gevierd. Dat vind ik mooi."